Invloed uitoefenen op de toekomst van huren in Teylingen

Invloed uitoefenen op de toekomst van huren in Teylingen

U huurt een woning van Woonstichting Vooruitgang. Huurdersbelang Teylingen is de officiële en erkende belangenbehartiger voor de huurders in Teylingen. Woonstichting Vooruitgang wil fuseren en Huurdersbelang Teylingen hoort graag uw mening hierover. In deze brief leggen wij u uit op welke manier u mee kunt denken.

 In januari organiseert Huurdersbelang Teylingen drie bijeenkomsten waarin we een groep van 50 huurders vragen mee te denken over de toekomst van huren in Teylingen.

Grote veranderingen

In Teylingen staan in 2019 grote veranderingen te gebeuren. Nadat er in de regio onderzocht is hoeveel woningen en welke (huur)woningen in de toekomst nodig zijn in Teylingen, heeft Woonstichting  Vooruitgang het voornemen aan ons uitgesproken om te gaan fuseren. Wat dit voor u als huurder gaat betekenen is nog niet bekend.

Als officiële belangenbehartiger voor de huurders hebben wij vanuit de Woningwet 2015 een doorslaggevende stem in ons advies aan het ministerie over de fusie van Woonstichting Vooruitgang. Toch willen we pas een advies uitbrengen nadat we de stem van u als huurder hebben gehoord. Dus vragen we, voordat we een advies uitbrengen, aan een groep huurders om mee te denken over praktische zaken. Pas dan kan het fusieproces voor de huurders in goede banen geleid worden.

Huurdersbelang Teylingen is vanuit haar rol als belangenbehartiger, voor u en de andere huurders, benieuwd naar uw wensen en ideeën over de toekomst van huren in Teylingen. Uw stem hierover horen we graag op drie bijeenkomsten die we in januari en februari organiseren.

U bent geselecteerd

U bent geselecteerd om hierover met ons mee te denken. Samen met een groep andere huurders hebben we uw mening hard nodig om een sterk advies over het fusievoorstel uit te brengen aan Woonstichting Vooruitgang. Meedenken is niet moeilijk of ingewikkeld omdat we u willen vragen wat u prettig vindt aan het huren in een woning van Woonstichting Vooruitgang en het wonen in het algemeen.

 

In elk geval gaan we samen met u en nog 49 andere huurders na drie bijeenkomsten een sterk advies neerleggen bij Woonstichting Vooruitgang. Om Huurdersbelang Teylingen hierin te helpen hebben we De Nieuwe Wind, een onafhankelijk adviesbureau voor huurdersorganisaties, gevraagd ons hierin te ondersteunen.

Wij nodigen u uit voor drie bijeenkomsten

We geven u alvast de data zodat u ruim op tijd in de gelegenheid bent ruimte in uw agenda vrij te maken. We vragen u uw agenda vrij te houden op deze drie avonden:

  • 7 januari 2019
  • 21 januari 2019
  • 11 februari 2019

Maximaal 50 deelnemers in Partycentrum De Oude Tol

Om mee te denken vragen we u niet te lang te wachten met aanmelden want er kunnen maximaal 50 huurders meedenken. Wanneer u zich aanmeldt, rekenen we erop dat u alle drie de bijeenkomsten aanwezig bent zodat we ons advies langzaamaan op kunnen bouwen.

De bijeenkomsten vinden plaats tussen 17:00 en 20:00u. en beginnen met een kop soep en een broodje in:

Partycentrum De Oude Tol

Hoofdstraat 147

2171 BA Sassenheim

 

Aanmelden voor 18 december:

U kunt zich vóór 18 december aanmelden via www.denieuwewind.nl/teylingen waar we u vragen uw gegevens in te vullen en het invulformulier te versturen.

Kort samengevat:

  • U krijgt de kans om met ons mee te denken waardoor we een sterk advies kunnen uitbrengen op de fusie van Woonstichting Vooruitgang.
  • Dit gebeurt tijdens drie korte bijeenkomsten waarbij we u verwelkomen met een lichte maaltijd in partycentrum De Oude Tol.
  • Er kunnen in totaal 50 mensen meedenken. Wees er snel bij, dan is de kans het grootst dat u erbij kunt zijn.
  • Wanneer u zich aanmeldt bij de eerste 50 deelnemers, ontvangt u een uitnodiging én een bevestiging dat u op de deelnamelijst staat.
  • Mensen die zich aanmelden nadat de 50 deelnemers zijn bereikt komen op de reservelijst. Mensen die op de reservelijst staan houden we op de hoogte van de kansen om alsnog deel te kunnen nemen.
  • Inschrijven doet u voor 18 december 2018 via www.denieuwewind.nl/teylingen
  • Heeft u vragen over deze brief? Neemt u dan contact op met Thea de Feijter via 06 8223 5439

Het bestuur van Huurdersbelang Teylingen begroet u graag op de eerste bijeenkomst op 7 januari.

Hartelijke groet namens het bestuur,

Cor Vink,

Voorzitter Huurdersbelang Teylingen

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.