Verslag werkoverleg HBT-WST Vooruitgang

Verslag werkoverleg met Wst Vooruitgang op 7-5-2018

 

  1. Wateroverlast Zandslootkade

Naar aanleiding van vragen van bewoners deelt WST Vooruitgang mede dat de wateroverlast  in de kruipruimten reeds lang bekend is al bij de bouw van de woningen. Komt mede door de grondwaterstand en het Waterschap. De woningen hebben ook speciale vloeren gekregen bij de bouw zodat de vochtproblemen niet de woning in kunnen komen.

Huurverhoging vrije sectorwoningen

Het bestuur van HBT gaf aan dat we inzicht willen hebben in de Markthuren van de vrije sectorwoningen die < 90 % zitten omdat deze een flinke huurverhoging hebben gehad. Het zou wel zo netjes zijn als in de brieven aan de huurders deze bedragen vermeld staan zodat ze zelf kunnen zien waardoor er een hogere verhoging plaats vindt.

 

  1. Uitleg begrip Markthuur Vrije sectorwoningen

WST Vooruitgang legt uit dat elke 2 jaar een taxatie plaats vindt om deze actuele markthuur te bepalen.

  1. Planten bakken Oranjebuurt

Het betreft 3 plantenbakken die destijds zijn geschonken door WST Vooruitgang bij de oplevering van de nieuwe Oranjebuurt. Er werd een contract aangegaan met de Maregroep voor 10 jaar. De Maregroep mag alleen nog maar voor de Gemeente werken en niet meer voor andere bedrijven. Wst heeft aangegeven dat ze nu nog 2 jaar onderhouden worden.

 

  1. Huurverhoging per 1-1-2019?

Vooruitlopend op de huren van 2019 stelt het bestuur van HBT dat  enig overleg tussen de Woningcorporaties die  in Teylingen actief zijn Stek en Vooruitgang zinvol zou zijn om te trachten één beleid te voeren in Teylingen met 2 Woningstichtingen.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.